köp vårt fantastiska 7 delade reseflugspö
Köp vårt eget
reseflugspö

Produkter friluftsliv och camping Produkter friluftsliv och camping


Fiskebilder


Se André Bruns
Islandsvideo


Sverigeväder

bra sportfiskebutik


Fiskebilder 2007

Söktjänst för aktiviteter och upplevelser

Länkar fiske uteliv


Amerikansk fiskeportal

Inlandsfiske           Havsfiske      

Just nu 2 kraftigt rabatterade platser till fiskevecka i Laxa i adaldal 9-16 juni samt lösa fiskekort i Laxá i Adaldal till självkostnad=drygt ca 1000:-/dag. 4 kort per dag finns på diverse tider från 19 juni och framåt. Hör av dig snarast vid intresse 0708-55 85 33 eller po@samtalspartner.se

Få våra utskick   
och erbjudanden  

Namn

epostadress

Fiske på Island 


Fråga om vårt fiske

Öring från det Isländska höglandet vid Hekla
En 7 pundsöring från det isländska höglandet nordost om Hekla

Fiskepartner erbjuder fiske på Island

Några av våra erbjudanden.
Se även denna sida
 

 • Fjallabak nordost om vulkanen Hekla Tid: slutet av juni - slutet av aug. Ett fantastiskt höglandsområde med sjöfiske efter öring och röding
  Ett paradis för såväl fiskaren som den som vill rida eller vandra. Här bor du i stuga med självhushåll. Denna bokas separat.
  Fisket är mycket bra och området är exotiskt och fascinerande, ett bergslandskap med ömsom lava och ömsom gröna områden där fåren går och betar sommartid. Här får man fiska med såväl spinn som fluga och mask. Mycket lämpligt för såväl kompisgruppen som för familjen samt för företaget som vill bjuda personalen på något extra. En av Islands mest kända varma källor finns i området.
 •  

 • Laxá vid Myvatn-Laxárdalur-Adaldal Tid: Slutet av maj- slutet av aug. Ett av Europas mest välkända öringfisken. Totalt 36 fiskekort uppdelat på 3 områden. Rikligt med stor öring. Ett paradis för flugfiskaren, men ibland en utmaning som kan kräva skicklighet och vana.
  Fisket erbjuds på förfrågan hela säsongen. Kort bör helst efterfrågas redan i sept-okt om man skall ha bästa möjlighet att få kort på efterfrågad tid nästa säsong. Restkort finns dock ända fram i maj-juni
 •  

 • Höglandsfiske på Arnarvatnsheidi Tid: Mitten av juni-aug. Ett fantastiskt sjöområde med stor fin öring och röding. Fisket uppe på Arnarvatnheidi är en oförglömlig upplevelse. Ett kargt, exotiskt och vackert landskap intill den stora glaciären Langjökull.
  Här kan du fiska både spinn, fluga och mask. Små strömmar finns mellan sjöar. Flera av sjöarna är relativt grunda och lätta att vada i. De lämpar sig mycket väl för flugfiske.
  Stugor finns men tillgången på stugor är mycket begränsad så det är viktigt att boka tidigt.
  Området är otillgängligt. Där behövs stora 4 hjulsdrivna bilar, dels pga ett svårt vadställe och dels för att vägarna är synnerligen svåra att forcera utan en större jeep.
  Arnarvatnsheidi är ett av de få områden på Island som lämpar sig för att vandra och fiska samt campa. Det är dock inget för den ovane vandraren.

  Fiskepartner erbjuder detta för större och mindre grupper. Vi kan även tillhandahålla en till två större tältkåtor från företaget av märket Varanger Camp. I denna har man bra komfort och den tål mycket påfrestningar
  Vi tillhandahåller bra Isländska guider som kan området. En viss erfarenhet krävs för att köra däruppe samt ta sig över vadstället om vattnet är högt.
  Arnarvatnsheidi är något alldeles extra. Den som en gång varit där har ett minne för livet.

 • Myrarkvisl och Reykjadalsá-Eyvindarlaekur
  OBS! Myrarkvisl är från 2013 vilande. Det är osäkert när den öppnas för fiske igen Tid: juni-aug. Lax och stationär öring. Myrarkvisl och Reykjadalsá-Eyvindarlaekur är två mindre åar med lax och öring. I Myrarkvisl finns främst öring hela juni samt första halvan av juli därefter tar laxfisket över. I Reykjadalsá stiger laxen tidigt och laxfisket kan ofta börja redan efter midsommar. Öring finns i båda åarna hela säsongen och i Reykjadalsá störs dom knappt alls av laxen. Detta fiske går att boka separat eller kombinera med öringfiske i Laxa i Adaldal eller fiske i Laxá/Myvatn. Åarna är mycket prisvärda och laxen är densamma som finns i Laxá där båda åarna har sitt utlopp.
  Myrarkvisl är 25 km och 3 spön. Reykjadalsá-Eyvindarlaekur har 6 spön på ca 35 km. Detta fiske är bland det mest prisvärda laxfiske man kan finna på Island och kombinationen med stationär öring gör fisket mycket intressant.
  Karta över Myrarkvisl
  Karta över Reykjadalsá

 • Flokadalur , Arctic Char Tid: Slutet av juli-aug. Havsröding-Arctic Char, havsöring och lax. Rödingfisket i Flokadalur är fantastiskt. Här kan du fiska i en liten fin älv samt även i de två små sjöar som ligger i älvens nedre del närmare havet. Där är även spinnfiske och trolling möjligt. Lax och havsöring finns främst i de nedre delarna och då även i de två sjöarna. Både havsöring och röding går ofta att fiska även i havet vid älvens mynning. Stationär öring finns också. Rödingen går till i slutet av juli och rör sig sedan uppåt i systemet. I mitten av augusti är rödingfisket optimalt med fisk i en stor del av älven samt i sjöarna. Fisket går att kombinera med öringfiske i Laxa i Adaldal eller fiske i Laxá/Myvatn som ligger ca 20 mil bort. Tre dar på varje plats ger dig en fantastisk fisketur. Fisket i Flokadalur är mycket prisvärt.
 • Laxfiske i Laxá vid Kjos   6 mil från Reykjavik. Rikligt med lax. En av Islands finaste laxälvar.
  Tid: Slutet av juni-sept. All inclusive, ej flyg. På förfrågan
 • Laxfiske i Nordurá   10 mil från Reykjavik. Rikligt med lax. En av Islands finaste laxälvar.
  Tid: Slutet av juni-sept. All inclusive, ej flyg. På förfrågan
 • Laxfiske i Langá ca 8 mil från Reykjavik Liksom de ovanstående en av Islands finaste laxälvar.
  Tid: Slutet av juni-sept. All inclusive, ej flyg. På förfrågan
 • Havsfiske Isafjördur Ett fantastiskt havsfiske i området runt Isafjördur på nordvästra Island
  Tid: April till oktober. Mycket fina båtar för max 6 personer med styrhytt och en kraftig inombordsdiesel. Bra boende finns som bokas separat.
  På förfrågan under hela säsongen.
 • Havsfiske flera platser. Havsfiske i Reykjavik, Husavik och på Grimsey
  Liksom ovanstående ett fantastiskt fiske. I Husavik är båten stor och där bör gruppen vara på minst 8 och gärna upp till 12 personer.
  Tid: April till sept. På förfrågan hela säsongen.
  Ej nödvändigt med hela veckor utan även enstaka dagar möjliga

 • Karta över några av våra fiskeområden


      

 •  

 • Kompletterande info om vårt fiske på Island

 

 


Handbundna flugor till          
nätets kanske bästa priser    

Du når oss på telefon: 018-51 03 62 eller 0708-55 85 33 eller via mail: po@samtalspartner.se

 

> PO Fiskepartner, Musikvägen 34, 756 50 Uppsala
Tel: 018-51 03 62 eller 0708-55 85 33

Copyright © 2005----> Per-Otto Sylwan

  

Tillbaka till sidans topp

Antal besökare sedan 090601:   Antal besökare online:


Webmaster och Copyright © 2005--> Per-Otto SylwanOm
Fiskepartner


Fisketurer på Island


Havsfiske Island


Bo i tältkåta på Island


Läs fiskarfrazzes blog


Murvlar.se


SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg