Samtalspartner Tai Chi
Min personliga syn
och råd om Tai Chi

(Engelsk text)
   

 

Tai Chi

Samtalspartners pedagogik är inte i första hand inriktad på Tai chi som en metod för självförsvar. Jag erbjuder Tai Chi som en bra och effektiv metod för personlig utveckling, kroppslig och mental balans samt avspänning. Tai Chi kan på så sätt användas som en integrerad del i mitt övriga utvecklingsarbete med enskilda samt grupper och företag. På förfrågan kan jag i enstaka fall tänka mig att anordna kurser som är specifikt inriktade på Tai Chi.

Jag fokuserar på att lära Tai Chi till vanliga människor för att ge dem hjälp i att hantera sitt liv och sin vardag.
Min metod följer Yang traditionen såsom den lärts ut av Cheng Man Ch´ing och Jag lär ut den korta formen baserad på 37 grundpositioner.
Pedagogiken är inte inriktad på detaljer och applikationer utan Jag fokuserar mer på flödet i de olika rörelsemönstren samt på reflexer och balans. Livet är inte perfekt och inte heller vi människor. Du behöver inte göra Tai Chi perfekt eller vackert, men du kan växa och utvecklas genom att göra Tai Chi regelbundet eller periodvis. Om du lär dig formen och lägger ner energi på att använda den så kommer du med tiden att upptäcka nya saker om dig själv och om livet. Du kanske också vill gå vidare och studera Tai Chi som kampsport och självförsvarskonst.

Jag har en långvarig och gedigen erfarenhet när det gäller arbete med personlig utveckling, handledning och coaching. Jag vill förbättra enskilda människors förhållanden, bidra till förbättrad hälsa samt ökad självinsikt och medkänsla samt värna ett gott klimat i arbetsliv och samhälle. I mitt arbete med personlig utveckling gör jag mitt bästa för att stärka och fördjupa individers gruppers och organisationers etiska och idémässiga plattform. Ett viktigt mål med mitt arbete är att bidra till att minska utbrändhet, stress och kroppsliga spänningar samt att öka det personliga kreativa utrymmet.

Tai Chi är ett bra redskap för att förbättra harmoni och balans samt att sänka spänningsnivån och bidra till tydligare fokusering.


Personlig syn
på Tai Chi

OBS Engelsk text


Patience Tai Chi
en enastående bra
Websida om
Cheng Man Ch´ing
Tai Chi

Kontakta mig gärna på tel: 018 – 51 03 62 eller
0708 – 55 85 33 eller använd denna länk:   po@samtalspartner.se.

Copyright © 2017->Per-Otto Sylwan

 

Tillbaka till sidans topp

  


 

  


   

 


 


  


Webbmaster PO Sylwan Samtalspartner, Musikvägen 34, 756 50 Uppsala, Sweden
Tel: 018-51 03 62 eller 0708-55 85 33
Mottagningsadress: Kålsängsgränd 10C Uppsala

Copyright © 2017--->Per-Otto Sylwan

 

 

 

      

Till fiske på Island

       
till Laserpartner laserbehandling      
till Samariten Friskvård